Floris-Jan Blok

Ik ben Floris-Jan Blok, 28 jaar en ik woon in Amsterdam. Tijdens mijn studie is mijn interesse gewekt voor de waterschappen en de interesse is sindsdien alleen maar gegroeid. 

Mijn enthousiasme is nog steeds erg groot en daarom wil ik mij graag inzetten voor de VVD in het waterschap. 

Het waterschap staat de komende jaren voor een aantal grote uitdagingen. Hoewel de primaire zaken zoals bescherming tegen water en dreigende droogte constant aandacht vragen, zien wij tegelijkertijd dat volgens de Europese waterkwaliteitseisen de huidige kwaliteit in het gebied niet voldoet. De problematiek roept ons op om proactief keuzes te maken, realistisch te handelen en verantwoordelijkheid te nemen. Hier draag ik maar al te graag mijn steentje aan bij.

Ik  ben vastberaden om mij in te zetten voor alle genieters van het water, voor alle watergebruikers, watersporters en waterrecreanten. Ik zwem overigens graag in de zomer bij het net voor publiek geopende marine terrein of bij de stadshaven Amstelkwartier onder de Waternet torens. Daarnaast vind ik het heerlijk om met een boot het water op te gaan, alhoewel ik geen boot heb.